難得有個”Ruby Tuesday”🤪周圍遊走既小肥當然要儲足動力醫肚肚啦🐷😚適逢黎銅鑼灣幫朋友買野🙇🏻‍♂️還掂Lunch Hour一於黎醫肚Encore Mamaday啦🤣位於銅鑼灣霎西街既Mamaday😏喺銅鑼灣站A出口經時代廣場行過黎亦算方便😆呢間玩味無窮既Cafe一開始已經俾度門玩🙄😢推拉不分既大門果然令人費解又被Fake到實一實🤣名符其實既「與想像不同」😏就將想像不同既角度進入麻麻地的懷抱🤤剛得知呢度剛新裝修既環境夠哂企理之餘☺️而且好有英倫風既Cafe感覺😆🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿一盤盤擺設的花卉植物小手作🍀🌿🌷玩味無窮既指示牌🤪🚷一系列既公仔擺設既配合🤪而且周邊較為清靜既環境亦坐得好舒服☺️唔止閒日Brunch Time😆假日黎同朋友坐下食個Tea傾下計亦十分適合😆黎感受下麻麻地既愚樂吃喝無窮😏🤪打一打開精心炮製既搞鬼餐牌🤪📘又試圖出口術將客人既期望值降至最低🤭🤫再將麻麻地高質又衰鬼幾好食既送到我地口中🤪係高招既😏👍🏻唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 💸118(升級原條鰻魚 +💸28)大愛鰻魚既小肥忍唔住升級原條鰻魚🤩🤤🐟夠哂厚肉既鰻魚肉質嫩滑肥美之餘😋🐟配合奶香口感滑嫩依然既奶滑炒蛋🤤🍳
難得有個”Ruby Tuesday”🤪

又試圖出口術將客人既期望值降至最低🤭🤫
再將麻麻地高質又衰鬼幾好食既送到我地口中🤪
係高招既😏👍🏻

唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 💸118
(升級原條鰻魚 +💸28)
大愛鰻魚既小肥忍唔住升級原條鰻魚🤩🤤🐟
夠哂厚肉既鰻魚肉質嫩滑肥美之餘😋🐟
配合奶香口感滑嫩依然既奶滑炒蛋🤤🍳
米飯更吸盡鰻魚及炒蛋精華🤤🍚🍅🐟🍳
加入照燒汁及大量木魚絲增添多重口感及味覺之餘🤤
亦令人大舉拇指🥚🤩👍🏻

Cappuccino 💸48
Cappuccino用Double espresso做啡底☕️😆
濃郁咖啡配合多重香滑奶泡有著兩重味覺☺️
一流賣相為濃香Cappuccino增添窩心同工藝☺️☕️