2018-03-20 131 瀏覽
呢間餐廳位於銅鑼灣一個比較冷門嘅大廈,唔似得大路嘅選擇,例如時代廣場、利希慎同埋銅鑼灣廣場,要Openrice search先至會醒起呢度有嘢食。呢幢大廈都幾多選擇,入到餐廳,可能係比較早嘅關係,人唔算好多。環境寧靜,報置都有用過心機,坐落去都幾舒服嘅。三五知己傾計都係一個唔錯嘅地方。我同朋友散點左幾個菜式。1) 黑松露醬鮮帶子意粉 (⭐⭐⭐⭐⭐)呢間餐廳主打意粉。意粉嘅款式好多,由扁面、天使面、米仔分、螺絲粉、蝴碟粉唔同種類嘅都有,好特別。不過我都係點左個安全嘅天使面。賣相吸引,分量大概有三粒帶子喺。黑松露嘅味令到天使面增添色彩。2) 黑松露野菌湯 (⭐⭐⭐⭐⭐)黑松露令碗湯好惹味。黑松露既湯真係好少喺出邊食得到。飲湯之餘,仲有野菌,令湯嘅層次豐富。3) 巴馬火腿薄餅 (⭐⭐⭐⭐⭐)應該係較為冷門嘅選擇,有火腿、火箭菜放喺薄餅上面。雖然有啲難切,因為火腿推成一舊,但係都值得一試。4) 杏桃撻 (⭐⭐⭐⭐⭐)作為飯後甜品,杏桃撻係由杏仁同埋桃組成,甜甜地、酸酸地,但係又唔會太甜。而且啲汁都幾好味。最後埋單好似$400,性價比OK。整體嚟講,係唔錯嘅選擇。

我同朋友散點左幾個菜式。

1) 黑松露醬鮮帶子意粉 (⭐⭐⭐⭐⭐)

黑松露醬鮮帶子意粉

2) 黑松露野菌湯 (⭐⭐⭐⭐⭐)
黑松露野菌湯

3) 巴馬火腿薄餅 (⭐⭐⭐⭐⭐)
巴馬火腿薄餅

4) 杏桃撻 (⭐⭐⭐⭐⭐)
杏桃撻

最後埋單好似$400,性價比OK。整體嚟講,係唔錯嘅選擇。
2018-03-07
黑松露醬鮮帶子意粉