2017-09-10
朋友上網見到呢間泰菜頗有特色,所以一於試下!生蝦刺身爽口,醬汁微辣,配起上嚟好正!唯一美中不足,炸蝦頭比較失望,可能為咗配合個刺身,所以蝦頭並不是熱辣辣的,可能當係伴碟的一種吧,反正刺身才是主角火焰燒春雞係你面前放火燒雞,可以選擇自己手撕,亦可以叫佢哋幫你斬件上,雞肉非常好味香口,伴醬亦很贊,雞胸肉唔會鞋,可能係春雞的關係吧綠咖喱軟殼蟹 + 蒜蓉包蟹細細隻,覺得比較唔正宗係因為用的茄子係普通茄子而唔係泰國茄子,不過俾嘅料好足,反而覺得咖喱汁唔夠多,唔夠汁用嚟伴蒜蓉包食,蒜蓉包焗得好香脆,蒜蓉味足!炸蝦餅總覺得炸蝦餅係唔會失敗的一道菜,熱辣辣又彈口,正!鹹肉炒椰菜苗可能用上鹹肉所以比較油,椰菜苗冇炒得過火,鹹肉比硬左少少泰式青芒炸魚第一次食炸烏頭,應該係烏頭,除非唔係,魚本身有小小泥味,但伴上炸汁可除咗啲泥味,而且魚已起肉,炸得亦脆口!芒果糯米飯用上好多芒果,正!似個芒果蛋糕,又一相機先食的作品!小小一家店,店員都是年輕人,健談,效率快,贊!
生蝦刺身
火焰燒春雞
綠咖喱軟殼蟹 + 蒜蓉包
炸蝦餅
總覺得炸蝦餅係唔會失敗的一道菜,熱辣辣又彈口,正!
鹹肉炒椰菜苗
可能用上鹹肉所以比較油,椰菜苗冇炒得過火,鹹肉比硬左少少
泰式青芒炸魚
芒果糯米飯
用上好多芒果,正!似個芒果蛋糕,又一相機先食的作品!
小小一家店,店員都是年輕人,健談,效率快,贊!