2023-06-03 53 瀏覽
意想不到的樓上泰菜!記得朋友介紹有一間樓上嘅泰國菜,幾好食,咁就去試試,地點好方便,地鐵站行過去都係4-5分鐘,有𨋢到三樓。一入去已經以為自己去咗泰國,樓底好高好有空間感,星期五去座無虛席,感覺唔會太迫,喺銅鑼灣區算係咁😉我哋點咗:椰子雞湯,好足料,啖啖充滿椰子香味,好開胃啊🤤菠蘿炒飯份量夠,炒到每粒飯都金黃色,有菠蘿香味,仲有蝦仁蔥粒,馬拉盞炒椰菜苗,椰菜苗好新鮮感覺爽脆,馬拉盞既鹹香味岩岩好,非常惹味。蝦餅有四件,每一件都非常之厚身,啖啖肉炸得唔會過火啱啱好,熱辣辣好惹味啊!飲品我哋都不約而同地想飲珍多冰,佢啲料好正中泰國口味,入面有好多珍多,仲有幾粒大大嘅椰果/椰肉,好啱一路食泰菜一路飲。最後留肚食個泰式芒果糯米飯,呢個係必食嘅,芒果夠多夠甜,一啲都唔酸,配埋煙韌嘅糯米飯食,感覺到口腔超香,正👍🏻😄非常豐富圓滿呢!呢度環境氣氛都好舒適。
意想不到的樓上泰菜!

我哋點咗:
椰子雞湯,好足料,啖啖充滿椰子香味,好開胃啊🤤