夜晚係九龍灣食飯 就揀左呢間係淘大既日本餐廳 因為係OpenRice 見到佢地既燒鰻魚好似唔錯😋入到去睇個menu感覺上食物種類唔多 而鰻魚就分左油份最高 最厚肉同最焦香 我地就揀左油份最高🤤 老實講上菜見到個鰻魚飯第一個感覺係覺得有d頹 點知估佢唔到食落又幾好食喎🤭鰻魚外層燒到好香 幾厚身嫩滑 加埋鰻魚汁幾好食👍🏻另外一個飯我地就揀左古味塩麴牛舌盛釜 牛古都幾大塊幾厚肉 而且唔會太乾身 肉質唔錯 配埋d汁都好好食 不過就鰻魚飯好食d😂小食方面 我地就揀左髒髒炸香蕉同埋黑松露玉子燒 髒髒炸香蕉有驚喜!估唔到幾出色 感覺好似係炸香蕉糕面頭加左美祿粉 甜甜地 外脆內軟👍🏻🍌 反而玉子燒就比較失色 偏硬左少少 而且無乜黑松露味🤭

金魂

古味塩麴牛舌盛釜