2016-06-07 511 瀏覽
假日悠閒逛赤柱,呢暑間甜品店新開未試過,門面放了好多雪榚及雞蛋仔模型好搶眼,入內無座位,只可以立食!主賣Gelato、台式飲品、雞蛋仔!特別啲嘅款式係雞蛋仔加雪榚球!食品價錢頗貴(旅遊區無計)一排雪櫃放咗好多種味道嘅雪榚,每款雪榚上放了中英對照嘅牌加一個食品模型,唔識字都可以按模型揀味道!近門口係整雞蛋仔!兩個店員看檔!我今次來試雪榚雙球雪榚($55)我同肥髀各揀一款,無加$5要脆筒!gelato偏酸,味道唔會好甜!檸檬味超級酸(係盲婆都開眼嗰隻)柑味酸酸甜甜,柑味好清新,結果我將柑味撈檸檬先食到!收錢男店員有禮,對小朋友有笑容,有問有答,招呼人客都係佢負責,反而雞蛋仔店員就唔出聲嘅,好專注做雞蛋仔!
2016-06-04