今日下午約了我的保險朋友在佐敦見面,傾下我蝕緊50%的強積金可以點做,原本我提議去Starbucks, 但佢話佢公司樓下有間甜品店的下午茶幾好,又坐得舒服,叫妹仔記燕窩。在永安百貨隔里。我當時心想:在他公司下面,如過佢要我立即簽什麼東東咪好近佢!哈哈 去到附近,已經見到雞啦禁大個招牌及落地玻璃的店。日光日白30幾度熱到傻左,同朋友入到去,好彩有卡位。問侍應有什麼好食,有個(應該是老闆)的男人過來,極有禮貌問我們有幾肚餓先,我話食了lunch啦,淨想食小小野,佢好有心機介紹了幾款下午茶套餐,然後我就叫了其中一個特惠套餐。朋友就叫了杯西瓜汁。個餐HKD34, 包4樣野:1)白菜豬肉餃 / 瑞士雞翼 / 多士 + 一杯飲品 (可算西瓜汁 或 羅漢果茶)首先來了份多士,我要了羅漢果茶,個羅漢果茶夠濃有香味,吾似一般的食店為了慳皮會溝到好稀。仲有小小似我之前去台灣高雄的那間茶店一樣味, 我問那個疑似老闆招呼我們的,是什麼牌子,好想買番屋企飲,佢好友善話是秘方。那我當然沒有再死縴爛打下去啦 之後來了瑞士雞翼,有3大隻,問心,我覺得好得!! 如果太平館的瑞士雞翼餐要HKD140 (8隻),甘佢呢度

個餐HKD34, 包4樣野:

之後來了瑞士雞翼,有3大隻,問心,我覺得好得!!
如果太平館的瑞士雞翼餐要HKD140 (8隻),甘佢呢度應該可以值最小HKD50!!當然我不應該甘樣做比較,因為太平館賣的是隻體回億明星效應,但我真的無諗過在呢間妹仔記會食到俾我呢種感覺!

之後的白菜豬肉餃也是不錯的,皮薄得來有彈性,不會煮到過時皮會鬆會過稔果種。

好滿足的一個茶餐!我原本想再叫甜品但真的好飽了。下次會再來試它的甜品的。

明顯地,這間店的老闆是用心經營的。讚一個!
2012-07-30