2022-09-07
前排天氣咁熱,係條街行得耐都想搵間餐廳,坐下hea下飲下野🧋結果就比我搵到佢🍰雖然個陣係閒日下午,理應無乜人,但都等左一陣位先有得入去坐,入到去見到其實餐廳位置唔多,有心去食嘅建議book定位👍🏻🤣1. 脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘坊間其實都唔少有梳乎厘pancake嘅餐廳,但係都不外乎水果味同朱古力味等等⋯⋯呢間餐廳嘅梳乎厘pancake味道就比較特別,而呢個焦糖芝士味,除左面頭有層脆脆焦糖之外,其實食唔到芝士味🤣不過脆脆焦糖同軟綿綿嘅梳乎厘加埋一齊,口感意外地得意😆2. 蜂巢玫瑰花茶蜂巢玫瑰花茶真係有一大舊蜂巢,超正!茶底玫瑰花果都好突出,我覺得係高分之選啊!🌹😍3. 手打鴨屎香檸檬茶所謂嘅鴨屎香,其實係一大堆香草味🤣具體係咩香草,真係飲唔出,又忘記問店員🤣🤣如果你喜歡香草嘅味道,都可以叫呢杯檸檬茶試下👍🏻😆📍 茶聊 Tearapy 旺角砵蘭街189號1樓
1. 脆薯海鹽焦糖芝士梳乎厘
2. 蜂巢玫瑰花茶