2017-12-05 1300 瀏覽
近排成日OT,返到北角都10點幾,有時求其買個老麥就算,好幾次買緊老麥都俾對面呢間粉麵檔既牛腩香味吸引住,心諗有機會一定要試下!今晚連老公都要OT,於是就一齊黎試試!我地黎度已經10點半,但都有幾檯客。老公叫左牛雜湯河($31),我叫牛腩湯麵($31),之前睇過食評有人推介蘿蔔但已經賣晒!兩碗粉麵份量適中,牛腩湯好香好濃但飲完唔會口乾;牛雜非常入味,牛腩有幾舊略嫌有少少鞋,後尾聽到有客人落單時叫肥腩先恍然大悟,下次識嗌喇,哈哈!之後我地再追加左一碗淨豬皮魚蛋($31),原本想叫正常辣,侍應建議我地試小辣先,果然小辣已經好夠!辣湯色水好似好淡但原來好入味好夠辣,正!一路食一路再有客人入黎坐滿咁滯,愈夜愈多人!睇黎附近既人都好識食,哈哈!

牛雜湯河,牛腩湯麵
2017-12-04