2023-03-01 118 瀏覽
🍴屯門區食海鮮一定會諗到三聖,除左近海邊嘅酒樓外,屋邨內都有好多海鮮加工餐廳,呢間餐 廳仲有得叫粉麵同小菜小炒等~ 店舖空間寬敞,晚餐時間都多人,氣氛非常好😆,而且侍應好熱情,會同客人閒聊下,問下啲菜啱唔啱食。選擇困難嘅我緊係問下推薦咩菜式啦🤣簡單講下 想食咩海鮮,侍應就推薦左2款比我👍🏻🍽️辣酒煮花螺醇而不嗆嘅酒煮過後,多左一陣麻辣香,醬汁方面味道豐富,雖然辣意唔強,令人不自覺地食 完一粒又一粒。花螺口感爽嫩,吸收左酒嘅精華,非常惹味。😋🍽️炒大蝦🦐簡單嘅烹調,已經好突出大蝦嘅鮮味。外殼脆卜卜,肉厚實得黎爽口彈牙。🍽️菠蘿咕嚕肉菠蘿微微燒過,帶出水果嘅鮮甜味。醬汁酸酸甜甜,仲有拉絲效果。咕嚕肉外層炸得香脆,而 且仲帶點肥膏,令到口感更鬆化。用黎送飯簡直一流😋👍🏻🍽️炒豆苗🥬大大碟嘅炒豆苗,用料一啲都唔吝嗇,豆苗非常翠綠,食落鮮嫩,一啲渣都冇。
🍴

🍽️辣酒煮花螺