2021-10-05 118 瀏覽
之後去親觀塘APM人頭湧湧 間神山麺屋門口永遠都有人等緊位 所以一直都未食到 呢日去咗佢尖沙咀既新分店依間尖沙咀分店仲有限定重量級「火山極盛豚肉沾汁麵 」每日限定20碗 呢日未食到 佢起香港首創自家特製坑紋麵 我哋呢次就食住佢既招牌沾麵先 佢既神山豚角沾麵 麵質偏硬身 微彈牙 好掛汁 沾麵汁好濃郁 糖心蛋好流心味道好突出 豚肉肥瘦比例適中 燒過之後好甘香 口感軟淋 好有脂香另外我哋仲叫咗份神山湯餃子同炸雞 湯餃子係煎香過再放入高湯裡面 入口輕盈無咩油膩感 炸雞熱辣辣 外皮幾香脆咬落有肉汁 點埋醬汁 幾惹味 炸雞旁邊仲有少少落咗胡麻風味汁既沙律菜 整體黎講感覺幾好 飲品我哋分別叫咗白桃焙茶同蘋果焙茶 我既蘋果焙茶 飲落去係天然蘋果味 終於唔係飲緊酸度調味劑 焙茶同蘋果味唔會好出 清清地 夠冰凍 都可以 依加尖沙咀都有分店 建議可以去試吓 味道唔錯加上唔洗驚出入觀塘好擠塞都食到 都算抵去
之後去親觀塘APM人頭湧湧

• 神山炸雞