Thai in 泰瀛 @thai.in 📍:佐敦吳松街141號地舖🚗:佐敦地鐵C2出口 步行2分鐘📞:+852 5961-6898💲:~HKD250/head for dinnerFood quality✔️:芒果糯米生日飯、火焰燒春雞、龍眼冰、炭燒豬頸肉👌🏼:生蝦、沙爹雞肉串燒、蒜蓉包、惹味青咖喱(軟殼蟹)總結:👍🏼呢間真係私心推薦 又好食又有打卡位 仲要係黃店嘅泰國餐廳仲唔快啲打去book枱☺️👍🏼性價比正常 但食物質素普遍都高 而且份量恰當 除咗嗰燒春雞同糯米飯多到嚇死人之外 叫咗以上兩樣要小心啲 因為我哋四個係飽到死都食唔哂👍🏼火焰燒春雞係打卡之位 侍應會好心咁等大家相機ready係各人臉前點燃 真係極打卡able😆 不過只係比咗一對手套🧤仲要極熱辣辣 所以就辛苦一個人不斷為其他人供食 建議餐廳比多對手套👍🏼如果係有朋友生日 必點芒果燸米生日飯 雖然要二百五蚊 但份量驚人 而且砌得好靚 仲要啲芒果真係甜 當日朋友好滿意所以我都好滿意 利申記得要預訂咗先😜👍🏼龍眼冰都係我個人推薦 因為我鐘意飲甜嘢 但係出面飲成日都係得個落糖嗰種死甜 但呢杯我覺得真係有種荔枝嘅鮮甜味 但唔鐘意甜嘅朋友
Thai in 泰瀛 @thai.in
📍:佐敦吳松街141號地舖
🚗:佐敦地鐵C2出口 步行2分鐘
📞:+852 5961-6898
💲:~HKD250/head for dinner

Food quality
✔️:芒果糯米生日飯、火焰燒春雞、龍眼冰、炭燒豬頸肉
👌🏼:生蝦、沙爹雞肉串燒、蒜蓉包、惹味青咖喱(軟殼蟹)

總結:
👍🏼龍眼冰都係我個人推薦 因為我鐘意飲甜嘢 但係出面飲成日都係得個落糖嗰種死甜 但呢杯我覺得真係有種荔枝嘅鮮甜味 但唔鐘意甜嘅朋友都係唔建議
👍🏼豬頸肉大片 炭燒味濃 入面嫩滑 好食但只厭份量唔多🥲
👍🏼其實食咁多款無樣伏 仲要好食 覺得ok嗰啲只係揾唔到特別位 但都係好食嘅 黃店嚟講真係極度推薦大家一試
👎🏼區內熱門黃店 食完仲見出面幾堆人排緊食外賣或者第二輪 建議大家一定要book位🥺
👎🏼環境衞生真係麻麻 係未差到有隻曱甴走出嚟啫 有啲似樓下茶餐廳嗰種feel 而且坐得好迫 但見侍應一直做到無停手 而且本身預咗唔食環境衞生就唔太介意🤫
👎🏼樓面好明顯係唔夠人手 影相都驚會阻到人所以都唔敢搞太耐 但欣賞係喺唔夠人嘅情況都唔係太遲出餐真係厲害 不過都係建議餐廳請多個侍應好啲
火焰燒春雞
芒果燸米飯
惹味青咖喱(軟殼蟹)
蒜蓉包
炭燒豬頸肉
生蝦
沙爹雞肉串燒
龍眼冰
火焰燒春雞
芒果燸米飯
惹味青咖喱(軟殼蟹)
蒜蓉包
炭燒豬頸肉