餐廳: 潮庭 (星光行)
資訊:

餐廳: 潮庭 (星光行)
資訊:

2017-03-31 13026 瀏覽
老公交帶今晚要食得清淡d,本來我打算返屋企煮水餃算,佢竟然話去潮庭食飯,最後仲食埋魚翅。平日夜晚都半滿,好在唔洗等位,佢未到我就先叫晚魚蛋粉食住先。黎過幾次,今次至第一次食魚蛋粉,手打魚蛋河粉($50):河粉都幾滑,呷左啖湯底尚算可以,至少飲完唔會口渴。魚蛋同魚片質素ok,呢個真係清淡之選。老公到左之後要食翅潮州紅燒牙揀翅($348):潮式風格的魚翅,湯底濃厚,魚翅都幾足料,加埋醋同芫茜令味道更提升!潮州原盅雞燉翅($348):我鍾意飲雞湯所以呢個翅好適合我,真係見到一梳梳翅針,雞湯湯底又清,係一個好高貴的雞湯呢!好百年鹵水鵝片($148):鵝片都幾足料,啖啖肉,墊底的豆腐索滿鹵水,好味!鯧魚片肉碎粥($60):有鯧魚片的潮式泡飯,伴鵝片食一流!潮州家鄉煎蠔烙($126):呢個就麻麻地了,煎得唔夠香,個底仲要淋晒⋯本來今餐晚飯整體感覺良好,但就被臨尾個蠔餅破壞了,早知叫少呢樣啦。
老公交帶今晚要食得清淡d,
本來我打算返屋企煮水餃算,
佢竟然話去潮庭食飯,
最後仲食埋魚翅。
平日夜晚都半滿,
好在唔洗等位,
佢未到我就先叫晚魚蛋粉食住先。

黎過幾次,今次至第一次食魚蛋粉,
老公到左之後要食翅

鯧魚片肉碎粥($60):有鯧魚片的潮式泡飯,伴鵝片食一流!
  • 潮州紅燒牙揀翅
  • 潮州原盅雞燉翅