呢間野我幫襯過兩次因為第一次既熱撈紅薯粉都ok所以就同男朋友講話可以一試咁我今次叫左有湯既紅薯粉啦要左中小辣既亦都幫我男朋友叫左碗有湯既紅薯粉要左小辣咁我男朋友提我唔記得加餸我就話加豬皮要凍朱古力少冰男朋友全程只係講左幾粒字(第二碗加豬潤,忌廉)就完點知佢上岩左我果碗將我男友果碗變左米線我就話:我叫紅薯粉架喎個180男侍應:你係叫米線架喎我話:我岩先係叫紅薯粉佢:你叫米線架囉其他員工見我嬲嬲地就話:你咪叫入面煮過比佢囉佢:明明就自己落錯單,下次落單諗清楚再講清楚啦我真係着左:咁你姐係話我唔岩啦?我係話要要紅薯粉架喎佢:咁你隔離個位落錯囉!就係佢呢句超越左我底線!!!以下落黎我講左好多粗口,但係到就唔打啦我:你無病啊?全程都係我同你落單,你話我都算啦,仲話埋我條仔?佢:總之就係隔離個位先生唔岩啦!加反兩蚊(之後走左去)我:加咪加囉佢:梗係要加啦我就一直係到爆粗之後另一個人上反個紅薯粉我:我唔該你同你同事講下次用耳仔聽清楚人地叫咩點知佢同反我講:有時你講得太快,唔清楚先咁姐我又燥左:我叫左幾多次落單你又聽唔聽到啊,四次啊!我叫到隔離枱都望住我啦! (佢理都唔至我就走) 然後我再次燥:講真,
呢間野
要左小辣
咁我男朋友提我唔記得加餸
我就話加豬皮要凍朱古力少冰
男朋友全程只係講左幾粒字
(第二碗加豬潤,忌廉)就完
點知佢上岩左我果碗
將我男友果碗變左米線
我就話:我叫紅薯粉架喎
個180男侍應:你係叫米線架喎
我話:我岩先係叫紅薯粉
佢:你叫米線架囉
其他員工見我嬲嬲地就話:你咪叫入面煮過比佢囉
佢:明明就自己落錯單,下次落單諗清楚再講清楚啦
我真係着左:咁你姐係話我唔岩啦?我係話要要紅薯粉架喎
佢:咁你隔離個位落錯囉!
就係佢呢句超越左我底線!!!
以下落黎我講左好多粗口,但係到就唔打啦
佢:總之就係隔離個位先生唔岩啦!加反兩蚊(之後走左去)
我:加咪加囉
佢:梗係要加啦
我就一直係到爆粗
之後另一個人上反個紅薯粉
我:我唔該你同你同事講下次用耳仔聽清楚人地叫咩
點知佢同反我講:有時你講得太快,唔清楚先咁姐
然後我再次燥:講真,我又唔係要你做咩,錯咪錯囉,講句對唔住洗死架?洗唔洗係咁話啲客錯啊!係咪一句對唔住會要左你條命?
然後我一直望實個男既
人地落既每一張單
佢比野人果陣都係行錯枱架!!!
仲要啤左我幾眼果下真係反佢白眼

其實我已經非常美化左我呢次既經歷

食物方面
我碗紅薯粉食食下食到粒炭👍(我好想叫個經理出黎,但我知道男朋友已經有啲唔中意,加上廢事啲人因為岩先既事話我老屈佢地啦)
中小辣同小辣係同一辣度,同水係無分別架👍
朱古力都係同水無分別架👍
不過佢既粉彈性又真係唔錯既
食物差係其次,員工態度先係極之有問題😊
比錢我去食我都絕對唔會再去食😊
$82當買個教訓
真心恭喜呢間公司有班咁團結既員工😊
一齊話個客但完全唔覺自己有問題既😂
呢間鋪無得救😊😊😊😊😊😊
ps:附上炭粒圖一張,手上黑色果粒😊👍
係佢碗野入面架👍差啲食左落肚😶👍
(知道今次真係好失禮下,但係呢啲人唔鬧唔得👍除左爆粗果到同爭執時影響其他客人外,其餘既我真係覺得我無錯🙈🙉🙊我錯就錯在最後都無叫佢同我男朋友道歉!!!!)
2016-08-20