2018-09-05 183 瀏覽
好耐無試過試新餐廳咁有驚喜!呢間位於新蒲崗嘅餐廳,係彩虹道對住巴士站,係同區來講唔算別樹一格,但係入到去就知道唔係普通Cafe咁簡單。首先佢係個大門口嘅左邊係一個水bar同埋一個小廚房咁樣, 入邊有沖咖啡既器具,對住個水bar 就有一張靠牆嘅高枱感覺十分之好。而再行入啲就有六張二人台可以合併成為四人枱嘅,再行入啲嘅空間就有一張大枱同埋幾張四人枱。整體嘅間隔來講係兩個人撐枱腳又得,多少少朋友嘅就係入邊有個別空間。平日嘅晚上嚟食就好安靜,朋友嚟傾野或者係情侶黎撐枱腳都一流呀。我仲好喜歡佢既裝潢,簡潔舒適,一入去就大有好感我哋兩個人分別叫咗一個明太子意粉,同埋一個柚子雞嘅晚飯套餐。係諗食咩既時候大廚都好好咁慢慢逐樣介紹餐廳有咩拿手小菜好食嘅嘢,仲推介左唔少客人都鍾意食嘅柚子雞。服務態度100分,重唔怕我哋煩俾咗Wi-Fi Password我哋 明太子意粉喜出望外!並冇得個咸字,亦唔會滯住個肚,creamy 得黎有海鮮味,正啊仲有成差唔多10隻帶子啊!另外柚子雞真係好有水準,通常啲餐廳又有西餐又有中菜嘅時候都會硬係差咁d, 做得唔係幾好,但係呢一間餐廳食中菜又有鑊氣食西餐又有自製醬汁簡直係不得

明太子意粉喜出望外!並冇得個咸字,亦唔會滯住個肚,creamy 得黎有海鮮味,正啊仲有成差唔多10隻帶子啊!另外柚子雞真係好有水準,通常啲餐廳又有西餐又有中菜嘅時候都會硬係差咁d, 做得唔係幾好,但係呢一間餐廳食中菜又有鑊氣食西餐又有自製醬汁簡直係不得了。
個套餐仲有兩個自家製小食同埋一碗白飯,男士來食都夠晒飽!等我哋仲叫咗個香辣雞翼以為唔夠餸點知食到捧住個肚啊。
想食。明太子意粉
想食。柚子雞

唯一美中不足就係因為食晚飯試唔到咖啡,只係叫咗一杯紫薯牛奶同埋榛子朱古力,竟然唔係得個甜字,果然不負所望,令我抱更大期望下次一定要試咖啡!
香辣雞翼

2018-09-05