2021-06-14 64 瀏覽
本身行行下街落大雨想搵個屋簷避下,見到小食店好似幾受歡迎,望下佢個menu又好似幾吸引,特別係有我最中意嘅芋泥食,咁就係到買份小食順便避雨啦呢度嘅食物全部都係即叫即整,小店店面唔大,人手亦都唔算多,所以要d時間等都明白嘅,不過都要一讚店員好有禮貌,而且小食店只做外賣,店員會將食物包到靚一靚咁遞上你手,唔會因為外賣行多一陣就倒瀉晒走晒樣。呢個芋泥肉鬆三文治非常足料,芋泥係自家製嘅,綿得黎又帶有小小芋頭粒,咬落有口感,而且唔會好甜,只係食到芋頭本身嘅香糖,加埋肉鬆嘅配襯,麵包又烘得香口,成件事令人非常滿意再叫多個芝士火腿肉鬆蛋餅。一眼落就好有台灣嘅感覺蛋餅用料同樣好足,每一啖都食到晒三種材料,岩岩整起即食仲有小小拉絲!+$5有自家製飲品,我就試咗奶茶同薏米水,兩個都係微甜,我特別中意薏米水,清熱又去濕,好適合炎炎夏日飲呢d街坊小食店係香港真係愈黎愈少,亦都睇得出佢哋好有心去做,即使只係一份三文治佢哋都唔會求其。唔想下下都只幫襯一色一味嘅大財團,真係要多多支持一下呢d後生仔

再叫多個芝士火腿肉鬆蛋餅。一眼落就好有台灣嘅感覺

外賣自取