2013-07-31 860 瀏覽
朋友生日book了三張枱,選這裡的原因是因為可帶狗,有狗仔沖涼區。去度坐底阿姐問要咩茶?因為朋友未到我就話要杯水先,阿姐話要另叫,表示要收錢,咁我就話俾個drink menu嚟睇下,佢就不耐煩地話可要支水先,但要收錢,我就再講要drink menu睇下先,佢企係度唔出聲,我問第三次有冇menu, 佢就勁惡咁話咪係枱囉小姐。我心諗,阿姐,係枱你又唔早講?我要order,係咪睇下價錢同選擇都唔得?差唔多人齊既時候就有個黑衣男走埋嚟問開幾多位茶,我地最初八人,但有兩個仲嚟緊,所以就話十人,到真係人齊既時候,因為啲椅有手柄而放唔落多兩張椅,咁就要求黑衣男換啲冇柄椅,佢叫等等後就問係咪加多兩位茶錢?我地報數話十位已加呢兩個朋友,朋友企係度又再要求加兩個位,即係餐具,佢就再話係咪依家十二人?唉,我地再講係十人,朋友就企得唔耐煩問黑衣人可唔可以拎兩張椅俾佢同個仔先,佢話等等就走咗,返嚟後話要再等,其實隔雜枱就有,就叫佢拎隔離枱個啲?佢就話要問一問,但隔離枱都係我地book既佢又唔知,搞咗成十分鐘先可安心坐底。我地叫了好多點心,枱上滿了再上新菜時就硬將新菜放上枱上,倒瀉曬啲喼汁同水。完全冇諗過要大碟轉

差唔多人齊既時候就有個黑衣男走埋嚟問開幾多位茶,我地最初八人,但有兩個仲嚟緊,所以就話十人,到真係人齊既時候,因為啲椅有手柄而放唔落多兩張椅,咁就要求黑衣男換啲冇柄椅,佢叫等等後就問係咪加多兩位茶錢?我地報數話十位已加呢兩個朋友,朋友企係度又再要求加兩個位,即係餐具,佢就再話係咪依家十二人?唉,我地再講係十人,朋友就企得唔耐煩問黑衣人可唔可以拎兩張椅俾佢同個仔先,佢話等等就走咗,返嚟後話要再等,其實隔雜枱就有,就叫佢拎隔離枱個啲?佢就話要問一問,但隔離枱都係我地book既佢又唔知,搞咗成十分鐘先可安心坐底。我地叫了好多點心,枱上滿了再上新菜時就硬將新菜放上枱上,倒瀉曬啲喼汁同水。完全冇諗過要大碟轉細碟,或者執走啲嘢先,完全唔識serve.

至於食物質素是不過不失, 一般茶樓水準, 食物份量亦夠, 建議從服務開始改善。

去廁所重嚴緊過去保險庫,無論你係男女老幼,手上有嘢冇嘢,行到入室內用廁會俾所有待應用十級惡劣態度提醒你唔准換衫,廁所地下濕到似水浸之餘亦無廁紙。

總體來說,天氣再好,心情再好,去度呢度都會一肚氣,想受氣,就去海灣食坊啦!
2013-07-21
生日