2023-09-01 537 瀏覽
我同我同事都係鐘意試新地方嘅foodie見到有新地方,立刻gogogo!訂位後 店家會whatsapp confirm booking 嘅,由於第一次去,問店家點去,佢嘅指示都相當清晰~早咗少少到,見度門無鎖,入去。。。無人嘅?但裝修好靚wor 影影影~ 最impressive係佢幅酒樽墻service都好好,店主( i guess) 好friendly,問佢嘢都答得詳細 同埋無亂sell 嘢因為佢得一張長檯 果日又得我地兩個,無辦法睇隔離檯做reference;問佢叫得夠唔夠,要唔要再嗌多幾樣嘢,佢都無死推叫我哋叫多d嘢 。。今時今日 算難得講返食物叫咗個炸馬介休波波以店主嘅形容係:you can't get any fresher than this 咁又的確比想象中好;望落乾爭爭,我都好奇(真係一碟醬都唔俾?)但食落夠味得黎亦夠moist然後叫咗個鴨肉飯 (normal size) 就咁睇。。咦?d鴨肉去咗邊。。原來係shredded 咁撈咗喺d飯裡面,我同我朋友就覺得淡咗d 配返佢面頭果兩塊sausage就剛剛好 飯嘅texture 比起平時嘅中國飯會淋身d 但絕對夠乾爽 要多
我同我同事都係鐘意試新地方嘅foodie

見到有新地方,立刻gogogo!
早咗少少到,見度門無鎖,入去。。。無人嘅?

講返食物
叫咗個炸馬介休波波

然後叫咗個鴨肉飯 (normal size)
配返佢面頭果兩塊sausage就剛剛好
飯嘅texture 比起平時嘅中國飯會淋身d 但絕對夠乾爽
要多咗半隻piri piri chicken ; 寫住recommended;無得唔試啦
呢個就真係recommend 俾一個人黎食嘅顧客
有雞有菜有薯條;一次過滿足你3個願望!
仲附上鉸剪同鉗俾你自己剪隻雞 (如果同朋友食就真係要夠熟先好叫,好難食得有儀態)
piri piri 醬係另上;店家話係自家調配;真係好辣(FYR 我平時去譚仔係叫10少辣)

甜品要咗個 原味 同 朱古力味 嘅葡撻;夠正宗喇掛
雖然話朱古力味嘅 感覺上就只係喺入焗爐前加兩塊dark chocolate 但反而中和甜味(都可能係i don't have a sweet tooth)可以一試

同埋叫咗杯老闆推薦嘅white house, 非常清爽 ,crispy, 解膩一流

兩個人食咗個半鐘(都有d怕返去俾老闆話)要提店家快少少 ;食咗total 800幾

價格上唔算平 但當自己去咗轉澳門/葡萄牙 食lunch +食物質素其實唔錯 心態立刻唔同曬

建議lunch time真係要準時返office嘅人留待夜晚再試

反而覺得呢度適合family gathering
當book個場,又唔怕小朋友跑來跑去撞親人
2023-08-30
  • piripirichicken