2019-11-02 978 瀏覽
本身小編都係Tiffany嘅忠實fans期待左香港Cafe好耐。今次專程同朋友試吓本身想預約下午茶不過日日都full左唯有book晚餐。晚餐嘅選擇唔太多分兩道菜同三道菜兩款。因為我同朋友都想試blue box cake,所以只係揀咗每人兩道菜。starter方面我哋分別點左油金魚刺身同埋加錢轉配龍蝦沙律,油金魚刺身普通,相反龍蝦沙律有驚喜!龍蝦肉嘅份量比想像之中多,亦都尚算鮮甜美味沙律菜亦都好新鮮仲加咗三小片牛油果添!主菜方面呢, 我哋分別叫咗海鮮墨魚汁意大利燴飯同埋龍蝦意粉龍蝦意粉係要加錢嘅價錢比龍蝦沙律嘅加配價貴!龍蝦肉雖然唔多但係都幾新鮮,而用龍蝦湯整嘅意粉,好好食,個pasta做到好al dente, 墨魚汁意大利飯上枱嘅時候仲好熱呀,海鮮都OK新鮮嘅,做得幾出色!至於招牌蛋糕呢我覺得個味道都可以嘅,唔太甜,蛋糕係海鹽焦糖味,中間有少少朱古力蛋糕,不過蛋糕太少喇,所以如果正式海鹽焦糖,就會有少少太膩。蛋糕嘅外圍藍色嘅部份呢其實係啫哩狀嘅,唔係坊間買嘅糖霜皮,欣賞!

沙律菜亦都好新鮮
仲加咗三小片牛油果添!

主菜方面呢, 我哋分別叫咗海鮮墨魚汁意大利燴飯同埋龍蝦意粉

龍蝦意粉
龍蝦意粉