2019-01-14 604 瀏覽
2019年1月11日 星期五終於到happy friday,可以迎接美好既週末,一於同女朋友食返餐好既!!黎到銅鑼灣近保良局果邊,原來有好多間食肆,我地就隨便揀左呢一間阿麥廚房入到去氣氛唔錯,燈光同佈置都好適合情侶黎,只係差在無燭光餐牌既食物都頗多,又係我選擇困難症發作既時候。。。首先有煙三文魚黑魚子蛋白沙律,三文魚無乜筋,而且都幾大塊,下面以為白色既係沙律,原來就係蛋白!!本身係無乜味,所以夾埋鹹既黑魚子就好配合~~大蝦占米多: 大蝦一早已經切開一嚿嚿,食起上嚟好容易,上面有特製嘅醬料,酸酸甜甜好開胃,作為前菜一流~~餐湯方面有黑松露忌廉湯,睇得出落左好多黑松露,所以啖啖松露味,而個湯唔係好稀,唔係單單溝水咁簡單黑魚子海膽麵包蟹意大利飯: 原來係用個蟹殼釀入左意大利飯再拎去焗,撈埋海膽同埋黑魚子,食落去感覺好特別。雖然睇落去份量唔多,不過估唔到足夠兩個人食BBQ西班牙豬肋骨: 份量好大,每人大概食到六至七舊,每一舊上面都有豐富嘅醬汁,好襯入口即溶嘅豬肉,豬肋骨每舊都好容易切開。除此之外仲有岩岩炸起既薯條,真係熱辣辣好新鮮!!呢個價錢黎換取咁難忘既一晚絕對係值得既~~
2019年1月11日 星期五

入到去氣氛唔錯,燈光同佈置都好適合情侶黎,只係差在無燭光

餐牌既食物都頗多,又係我選擇困難症發作既時候。。。

呢個價錢黎換取咁難忘既一晚絕對係值得既~~
2019-01-11