餐廳: 紅煮意
資訊:

餐廳:紅煮意 (油麻地)地址:油麻地新填地街151號俊逸豪園1樓B座(後座入口/油麻地警署斜對面)其實香港真係好需要更多有基督元素嘅餐廳🙏,可以比人係食飯果陣有啲洗滌心靈嘅時間,而油麻地俊逸豪園1樓呢間紅煮意嘅老闆夫妻檔都係基督徒☺️,親自落場經營,除左食到好食嘅食物仲打造左一間比人感受到人間溫暖嘅cafe紅煮意除左係一間基督徒餐廳,仲有另外兩個身份,一係黃店🎗,二係支持本土文化嘅餐廳🇭🇰,佢地定期會有本地樂隊黎表演🎸,不過呢排疫情關係就停左喇我點左個期間限定嘅炭燒法國羊西冷扒配薄荷、燒汁及薯菜($138),7成熟嘅羊西冷放置係燒汁海上面,輕輕倚靠住薯蓉山🗻,有啲比薩斜塔嘅感覺😂。西冷羊扒肉質鮮嫩🥩,輕輕滲出嘅肉汁連埋燒汁一齊食就夠哂豐富,仲可以蘸埋薄荷汁黎食🌱,格外清新黎cafe緊係唔少得叫杯咖啡☕️啦,叫左個我最愛嘅意大利黑朱古力咖啡($48),黑朱古力嘅苦同咖啡嘅甘撞埋一齊都幾吸引😋,面頭仲有cream,令咖啡變得更香甜老闆娘仲好Nice好好傾😆,下次一於帶埋班基督徒上黎一齊吹下水先
餐廳:紅煮意 (油麻地)

除左食到好食嘅食物仲打造左一間比人感受到人間溫暖嘅cafe

紅煮意除左係一間基督徒餐廳,仲有另外兩個身份,
一係黃店🎗,

2020-04-02