2013-09-01 2195 瀏覽
Weekend食個tea buffet真係賞心樂事。銅鑼灣周圍都咁多人,難得可以喺有景、有空間感而又靜嘅地方hea吓,真係成個人refresh哂。Tea buffet 3:15開始,5分鐘前開始入座。原本我哋被安排坐喺廳中間嘅枱,老公見window seat有吉枱,問問waiter可唔可以轉枱,佢話因為有booking,所以要睇吓會唔會有客cancel先可再作安排。諗住佢會冇咗件事,點知15分鐘後另一位侍應問我哋係咪要轉枱,將客人嘅request紀錄在案,態度值得一讚。食物方面,冷盤有壽司同沙律。壽司賣相ok,但餡料其實都係青瓜、蟹柳等。沙律約有4款,其中有一款肉腸螺絲粉沙律入面有勁多肉腸片,份量仲多過平時食pizza嘅辣肉腸喎!另外有啲類似泰式調味嘅牛肉絲沙律咁,味道都唔錯。熱盤選擇唔多。有炒飯、伊麵、腸同炸春卷等。不過伊麵麻麻,太淋喇,其他就ok。亦有即叫即整嘅車仔麵,配料有雲吞、肥牛片等選擇;湯底有清湯同喇沙。我試咗喇沙湯,好稀、都係唔正宗嘅喇沙湯。車仔麵旁有點心、不過質素亦係普通,燒賣係普通街邊食嘅豬肉燒賣咁。另外有啲小食如三文治同酥皮小點,味道唔錯。之後食埋甜品,雖然我本身唔

另外有啲小食如三文治同酥皮小點,味道唔錯。之後食埋甜品,雖然我本身唔多嗜甜品,但覺得甜品比較出色。尤其係窩芙,外脆內軟,加埋雪糕一齊食真係好好食。
我對tea buffet嘅食物要求唔會太高,中規中矩其實已ok。最緊要有舒適嘅環境同體貼嘅服務,已係一個好enjoyable嘅下午。用咗DBS信用咭埋單有discount,每人約$210,算係好合理嘅價錢。
2013-08-24