2015-09-06 3581 瀏覽
一個悠閒既星期六同朋友係中環食完中午飯後,一度行既時候大家都突然想食少少甜野,就令我醒起搬左去贊善里既微熱山丘, 記得以前佢有間鋪係銅鑼灣。由荷里活道一到行上去, 大概8-10分鐘時間就黎到門口(一路行上黎條路都幾斜), 去到門口已經比佢既簡潔優美既裝修令到我心情變得愉快起黎, 店內職員見到我地係門口位置,經已第一時間推開大門招呼我地, 店內中間放左一張好大既枱, 方便比我地行到出哂汗既客人坐低休息, 職員首先會介紹店內唔同種類既鳳梨酥比你聽, 然後會叫你坐埋一邊飲杯茶,當然可以食件鳳梨酥試下味啦, 最後我同朋友都買左2盒番去同屋企人分享添>.< 聽職員講位於尖沙咀citisuper入面既分店仲有菠蘿汁入添, 下次一定要去試下!
2015-09-05
  • 鳳梨酥