2015-01-23
早就想睇睇呢間賣傢俬既cafe/賣野食既傢俬店!地點唔算僻,只係開源道m記旁邊隔兩幢大廈。十二點半入到去,只係廖廖幾人。Lunch set 有5~6個選擇。徳國腸同帆立貝之間掙扎我最後都係揀左帆立貝。無留意menu有無寫係茄汁,不過個人唔太好茄汁之餘但都覺得呢個茄汁闊條麵認真唔錯。好怕有d快餐店食完肉醬意之後會個咀會變瑩光橙😓😓我會諗究竟我食緊茄汁定食緊不知名色素?呢個闊條麵就唔會太杰,淡淡地,食到少少茄茸,味道幾清新!三隻帆立貝煮都全熟都仲有5蚊銀咁大,幾彈牙,滿意!熱咖啡偏淡,但跟餐飲品黎講大大杯超值!服務非常滿意,你真係會感到自己喺cafe,而唔係茶記(同區有d咁上下價位既真係茶記服務架)!加上環境寬敞,燈光明亮,餐廳的木調裝潢都令人放鬆..同朋友黎食個tea飲杯野應該幾正傢俬擺設:以木調為主。喜歡木調既人可以黎揀下。個人比較喜歡陳列既燈,幾時尚幾有性格!
熱咖啡偏淡,但跟餐飲品黎講大大杯超值!