2023-06-08 61 瀏覽
🍽餐廳係坑口村口,細細間既小店,有種親民既感覺,黎食既客人聽得出都唔係第一次來,都係熟客仔👍🏻 🥑牛油果蟹肉脆餅🌮($88/4塊)- 牛油果蓉同蟹肉混合,食落幾有蟹味,加上有啲紅椒碎粒係入面同埋少少三文魚籽係面,令佢多左口感同fresh既感覺,個底既脆餅係薄薄帶點咸味,有點煙韌,如果脆餅再脆口啲又或者換上脆多士可能更好🫢 🌽粟米南瓜湯🥣($28)- 係好濃嘅粟米湯,再帶點南瓜味,creamy口感! 🍟香濃黑松露醬配粗薯條🍄($58)- 即炸嘅薯條好香脆,有少少鹽同黑椒係面,啖啖薯仔味,點埋濃濃既黑松露醬,好味! 🥩炭燒加拿大豬鞍配糖漬蕃茄沙律🥗-豬鞍好厚身連骨,係醃咗慢煮過,肉質一啲都唔鞋,而且好粉嫩,加上炭燒過外層,令佢做到外層脆且香口,內軟又juicy既口感。配左bbq汁更加有味道。配菜有鷹嘴豆🫘蓉同埋糖漬蕃茄🍅沙律菜, 酸酸甜甜幾fresh。 整體來說餐廳幾有家庭小店既感覺,員工都好親切,環境既舒適,星期六日來應該更加chill~😎🏡

🥑牛油果蟹肉脆餅🌮($88/4塊)

牛油果蟹肉脆餅

🌽粟米南瓜湯🥣($28)
- 係好濃嘅粟米湯,再帶點南瓜味,creamy口感!

粟米南瓜湯

🍟香濃黑松露醬配粗薯條🍄($58)

香濃黑松露醬配粗薯條

🥩炭燒加拿大豬鞍配糖漬蕃茄沙律🥗