餐廳: Bamboo Thai (朗豪坊)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-06-29 271 瀏覽
我同老公講冇得飛泰國,不如就着夏天 look 加對涼鞋,去冷氣商場 食返餐正宗泰國菜,扮置身泰國啦!哈哈!想去旅行想瘋了!點知老公一口答應仲話一直都好想試開咗冇幾耐嘅 Bamboo Thai,訂好位置,準時出席,以泰式餐廳來說,Bamboo Thai 的裝修風格時尚又別緻。位置於旺角朗豪坊十分方便!紅豆珍多冰 $42估唔到紅豆跟珍多冰這麼協調,吸一口冰涼的珍多冰,清甜涼爽仲有粒粒紅豆的口感,拌勻後慢慢滲出椰汁香味,甜度適中,十分欣賞這款夏日飲品呢!清新柚子蝦沙律 $68香港天氣潮濕又熱,我喜歡學泰國人食辣嘢來開胃,清新的柚子蝦沙律 就好啱。清新柚子加上青檸汁、魚露調味,仲有新鮮大大隻蝦,惹味彈牙,唔油膩又健康好味道。火山排骨 $98見到 Menu 大大力推介,我同老公兩日先叫一客小份量的品嚐一下,真心覺得一定要試,做得招牌菜必定有其水準。我記得去泰國旅行,夜巿宵夜都有食過火山排骨可以話係當地大熱菜式,首先說賣相外形非常震撼,堆起了一座山丘當然有請相機食先啦!慢煮豬頸骨,肉質軟腍,口感濕潤,尤其是配合各種泰式香料熬製而成嘅湯底,我都忍唔住食咗好多泰國香草,秘製醬汁增加了豐富層次,一齊食帶

紅豆珍多冰 $42

清新柚子蝦沙律 $68

火山排骨 $98
必定有其水準。

慢煮豬頸骨,肉質軟腍,口感濕潤,尤其是配合各種泰式香料熬製而成嘅湯底,我都忍唔住食咗好多泰國香草,秘製醬汁增加了豐富層次,一齊食帶辣感,越食越過癮!

脆炸魷魚 $58
一向都喜歡食香口嘢,老公最愛脆炸魷魚,外皮脆卜卜,魷魚豐富爽口彈牙,十分鮮味 ,沾上泰式酸辣醬,泰式風情很迷人。

泰式大蝦炒金邊粉 $108
食泰國菜又點可以無 Pad Thai 呢?金邊粉都唔係間間炒得好食,這裏炒金邊粉好正宗,金邊粉炒得乾身加上辣椒粒、撈花生碎好惹味,大蝦真材實料口感爽脆彈牙,超級好味道!
  • 火山排骨