2016-06-02 165 瀏覽
終於俾我食到monster ice cream 啦! 其實我係好想食爆谷雪糕,但一去到見到期間限定、crossover fingercroxx嘅綠茶曲奇雪糕!由於綠茶味係我摯愛,我緊係食咗呢個先啦!綠茶曲奇雪糕賣相吸引,上面鋪咗綠茶脆脆同綠茶醬。本身綠茶味道濃仲帶d苦, 夾埋雪糕嘅甜味剛剛好!吃到底有好多綠茶醬,正!超過一半雪糕成分係用牛奶整嘅,所以有好香好濃郁嘅奶味!食落去好滑。花生脆粒雪糕係個FD食既。好香濃既花生味。除左花生粉之外,上面有仲有脆脆令到成杯雪糕個口感好正。而且最緊要個筒夠脆,我地都最怕食到威化筒軟淋淋咁。食完雪糕有D囗渴,叫過冰茶試下先。見呢個蜜糖西柚冰茶係新出,一於試你!西柚茶都有D苦澀,不過好彩加左蜜糖,令到佢個苦味唔係好重。牛奶奶昔 (原味)質底適中,唔太杰又唔太稀,甜度剛剛好,不過食完雪糕再飲,飲咗一半已經好飽啦!最後仲好貪心咁買咗包芝士焦糖爆谷,但係吃咗幾粒已經超飽!兩溝鹹甜適中,不得不提就係個packing(盒加袋)幾靚,下次有idea送咩禮物俾FD啦!下次黎到apm一定黎食番轉爆谷雪糕!
下次黎到apm一定黎食番轉爆谷雪糕!
2016-06-01
下午茶