2019-10-06 88 瀏覽
今日天氣炎熱,好想快啲揾一間餐廳食飯飲凍飲消暑。見到牛頭角有龍城冰家,決定一試,入到去人好多,不過不用排隊便有二人枱。到座位上,侍應太忙了,唯有自行去counter拿menu看,牆上有掛著每日午市套餐餐牌,有中餐蒸肉餅同粉麵等,但再望望左右兩邊好多人叫同一個西餐,望落好吸引,是豬扒德國腸餐,可三選一 飯、意粉、或薯菜,還有例湯和飲品,便想一試。叫了薯菜和凍檸檬茶少冰,朋友叫了火腿通粉常餐和熱檸水,雖然餐廳好大人很多,但上餐速度挺快,侍應推住餐車派食物,感覺運送安全迅速很多,值得一讚。雖然有餐車會令行人通道窄了許多,但依然足夠人車一齊行🤣🤣。餐湯叫了中湯,沒有湯渣但味道足夠,不是味精湯,所以都飲光光🤤。凍檸茶叫了少冰,冰感覺上少一點點了,但茶望落好似俾人飲了一啖,不過之後望其他食客飲品好似都唔係全滿,所以算了,至少港式檸茶味道仍在,不過不失。主菜是最好味的! 因為相比它的鐵板扒餐要$70-90 這個餐$50幾真的好抵,雖然本來想叫薯菜預期係薯蓉不過原來是薯角,炸得好熱好香,再自行加茄汁,一食停不了口!有三條菜都加分,感覺食得健康了一點點🤣🤣豬扒也很大塊,醬汁夠,味道也好,大推! 不過是要

豬扒也很大塊,醬汁夠,味道也好,大推! 不過是要講運氣等特價午餐有便很超值👍🏻👍🏻