2021-06-28 756 瀏覽
今晚行街經過,見到食物都幾豐富,而且價錢仲好實惠,任食成人只需$188加一,同埋都真係好耐一段時間無食燒肉放題了,所以意在必行😆。一坐底店員就送上泡菜、菠菜同芽菜,非常開胃。食材選擇多,有雞牛豬肉類、海鮮、湯飯、蔬菜、壽司、刺身、前菜、小炒、煎炸物等,不過飲料選擇只有汽水、雪糕。另外有韓國燒酒/啤酒就要加少少錢。首先每款牛都有叫,驚喜地全部都非常新鮮,牛類方面最推薦係牛仔骨,非常入味而且肉質嫩滑。豬肉類方面同樣地都有叫,豬肉醃過好入味,黑豚腩肉非常香口,豬頸肉非常嫩滑惹味,平時鐘意食牛多過豬既我,今晚係甘食豬,因為三款味道都唔錯,值得一試,尤其係黑豚腩肉同豬頸肉。而且豬頸肉來貨價越來越貴,係呢度都可以任食,真係好抵食🤩。其次必點既係雞腎,同樣地醃過好入味,食落爽滑滋味。炒雜菜都炒得好惹味。點了韓式大醬湯同海帶湯,前者較濃味,後者較清淡,但兩款都好飲,我地飲完再每人叫多碗海帶湯添。仲有好多韓式小食都想點但無叫到,因為我地兩個食肉獸已經食到好飽,呢個價錢同質素,食肉愛好者或韓燒迷一定唔可以錯過,真係值回票價。

一坐底店員就送上泡菜、菠菜同芽菜,非常開胃。

食材選擇多,有雞牛豬肉類、海鮮、湯飯、蔬菜、壽司刺身、前菜、小炒、煎炸物等,不過飲料選擇只有汽水、雪糕。另外有韓國燒酒/啤酒就要加少少錢。

2021-06-21