餐廳: 一鍋堂
資訊:

2019-09-12 0 瀏覽
今日約左朋友在旺角見面交收化妝品,順便在附近食野,行過見到大大個招牌寫住(一鍋堂)🤔記得評價不錯,好似乜都有得食,可以慢慢食慢慢傾 😊!最喜歡這裏配菜有很多款式,有小食,冷盤,沙律都是自助形式。亦都有齊我至愛的飲品,超市買唔到的自家製蜜糖檸檬,蘆薈汁(任飲😅)今次我地選擇了蘿蔔粟米豬骨湯,湯底材料非常十足亦好鮮甜。蟹籽手打墨魚滑每次來到一定一定會點嘅當然係爽口彈牙嘅蟹子墨魚滑,將蟹子同墨魚滑撈勻,再小匙羹放入鍋中,飄浮上面即刻食得,口感一流。西班牙黑豚肉 豬肉片油脂明顯分布均勻,滾的時間不用太耐,輕輕一淥,肉質嫩滑,不用沾醬油也能體會豬肉嘅香味。通菜顏色嫰嫩綠緑,放入鍋中吸收了濃湯,十分滋味。食到飽肚之後,見到甜品櫃有多款甜品,當然食埋先走啦!

最喜歡這裏配菜有很多款式,有小食,冷盤,沙律都是自助形式。

今次我地選擇了蘿蔔粟米豬骨湯,湯底材料非常十足亦好鮮甜。

蟹籽手打墨魚滑

西班牙黑豚肉

通菜
顏色嫰嫩綠緑,放入鍋中吸收了濃湯
,十分滋味。

食到飽肚之後,
見到甜品櫃有多款甜品,當然食埋先走啦!