餐廳: 一遊
資訊:

2019-07-15 959 瀏覽
又到左#itsanother10th每個月同女朋友簡單而隆重紀念活動。稔返上個月10號仲喺巴塞隆拿食緊好西(真係好正又平又好味,有機會再推薦),問佢想食咩佢話想食返巴塞咁既質素,我話nonono香港食起埋$1000/位,最後前一晚佢話不如食日本野,稔稔下好耐無去過一遊就帶左佢黎。吞拿魚刺身上面淋上左自家製既柚子汁,酸酸甜甜亦能帶出吞拿魚鮮味份量方面大約有12片CP值高海膽炒飯 我一向唔太鍾意食炒飯,嫌乾身得黎又無味。但呢個海膽炒飯真係唔錯,見到上面海膽份量唔算少,飯底用蛋漿炒得剛剛好有蛋香之餘唔會太乾身。而且份量我地兩個人share都可以,值得一試。揚海苔芝士海膽卷$68呢個唔記得影相,但就係一件芝士外面包上紫菜,入面包左海膽醬然後拎去炸。全晚最失望係呢道菜,件芝士本身無咩味,加上外面炸得稍嫌油膩,不推薦😐- 軟殻蟹沙律🥗算係不過不失,醬汁係酸酸甜甜有啲似吞拿魚個汁,但因為沙律選擇唔多,份量適中,如果想食啲菜都可以一試😁當晚仲點左梅酒,但太多冰,根本飲唔到咩味,要嗌的話記得叫佢少冰!-整體黎講食物質素唔錯,價錢適中CP值中上,下次會再黎試其他菜式😋

份量方面大約有12片CP值高

海膽炒飯 我一向唔太鍾意食炒飯,嫌乾身得黎又無味。
海膽炒飯

揚海苔芝士海膽卷$68