2019-01-04 98 瀏覽
去到荃灣做野,當然要搵下野食,朋友最後帶左我去楊屋道呢間餐廳食好西🤤🤤我地2個人叫左1個set dinner同a la carte叫左個雙影帶子同香蒜大蝦意粉。set dinner既沙律前菜有驚喜,成碟俾我食曬咁滯😁😁麵包就凍左少少,如果熱少少會好食d主菜牛板胛扒5成熟岩岩好,有咬口而且勁juicy😍😍伴碟仲有我喜歡食既秋葵,正不過最正都係呢個雙影帶子,一款比較香口,另一款比較食到帶子既鮮味,2種煮法既味道我都好鍾意香蒜大蝦意粉就正常水準,唔算出色,不過難得一見一碟入面有咁多隻大蝦最後,侍應哥哥推介我地試下個熱情朱古力,一試果然不得了,入口甜中帶少少苦,唔會一味得個甜字❤️❤️由於我係weekday 黎既關係,人唔算多,最岩約埋朋友靜靜地傾下計。而侍應服務非常好,除左推介食物之外,甚至主動幫我地換左張大少少既枱,實在難得,下次再去荃灣會黎encore

雙影帶子

香蒜大蝦意粉