2019-09-23 4303 瀏覽
成班觀塘朋友想打邊爐,友人們格過價之後發現呢間幾抵食又就腳,離APM不遠,所以就決定揀呢間。基本上都係好多種唔同價錢嘅牛肉,大家揀返心儀嘅價位就得。湯底有七款,基本辣同唔辣,清湯或者番茄,或者豚骨都有,要有啲都有齊。👌👌👌由於都接近工業區,晚上唔會話人山人海。坐位都算係咁,但舖內環境較細,所以出出入入去拎外面既菜同丸類就要比較小心。老公揀左黑蒜豚骨湯底,味道都幾濃,唔錯唔錯。但係我個番茄湯底就相對比較淡味,不過唔緊要啦,到外面有好多番茄可以任拎,擺幾個落去滾兩滾就ok啦。一人一鍋,啱著我哋啲少食肉嘅女士,最驚就係見到老公全部肉類掉曬落去,跟住個鍋全部起哂泡。由於本小兔最近都比較少食牛肉,所以主攻豬肉類。呢個係第一ROUND出現嘅豬肉,質素都幾好。第二返嚟就遜色左少少,但都絕對可以接受食得過的朋友們狂食牛類,佢哋話round round嘅質素都好平均,唔好話第一round超靚之後食垃圾,呢方面本小兔係非常欣賞。可惜的是其實我哋嘅套餐係包埋有炸物,但係如果唔係見到隔離枱有都唔會知,仲要特登去問個侍應先會畀呢張炸物紙我哋。我哋一大班朋友每人各樣叫左少少,結論係ok啦,不過我哋冇再喺第二盤。因

基本上都係好多種唔同價錢嘅牛肉,大家揀返心儀嘅價位就得。

由於都接近工業區,晚上唔會話人山人海。

黑蒜豚骨鍋湯底

老公揀左黑蒜豚骨湯底,味道都幾濃,唔錯唔錯。

蕃茄鍋湯底

第二返嚟就遜色左少少,但都絕對可以接受食得過的

我哋一大班朋友每人各樣叫左少少,結論係ok啦,不過我哋冇再喺第二盤。因為大家食肉同菜都食到好飽。

甜品係有milk top嘅雪糕,有綠茶味椰子味同薄荷朱古力味,三款都好好食。

總結:人均$222,連冇乜食牛嘅我都覺得好抵,如果食牛就更加抵到飛起,雖然任取區啲菜同丸類選擇唔算非常多,但真係性價比極高,絕對會再來光顧。

P.S.有NOW SPORTS台,有波⚽睇!!!
黑蒜豚骨鍋湯底
蕃茄鍋湯底