2019-04-10 201 瀏覽
岀街食個Fine dining 冇500都走吾甩。依間餐廳就岀左個平民價既二人法國set。埋單都係400幾,認真抵!餐廳booking都幾full。細細間,位置有限。環境燈光暗,只有座位頭頂上有較明亮的燈。食野時吾驚太暗,相信在座位燈光設計上有花心機。有兩個二人餐揀,貴啲果個有蠔。因為我地都吾食蠔,所以揀左平啲果個set。除左一般西餐會包既湯and沙律。依個二人餐有埋 appertizer。可選二。1. 青蘋果鵝肝多士清新的青蘋果味同濃味的鵝肝,口感與味覺上的配撘豐富。作為開胃小吃一流。2. 巴馬火腿蜜瓜薄薄的火腿,且不太咸。個人不太喜歡風乾太耐而太咸的火腿,所以依個岩岩好。之後就到主菜喇!3. 燒醬烤原味豬肋骨見到張相都覺得 juicy la!! 肉質鮮美,切的時候十分輕鬆,都知道肉質有幾嫩。另配薯蓉及蔬菜。4. 忌廉海蝦墨魚麵依個就做得一般,麵煮得太耐,麵太淋身。但墨魚汁係突岀的,吾會腥。每條意粉都沾深墨汁。
岀街食個Fine dining 冇500都走吾甩。
依間餐廳就岀左個平民價既二人法國set。
埋單都係400幾,認真抵!

餐廳booking都幾full。細細間,位置有限。

除左一般西餐會包既湯and沙律。
依個二人餐有埋 appertizer。可選二。

1. 青蘋果鵝肝多士

2. 巴馬火腿蜜瓜

之後就到主菜喇!

3. 燒醬烤原味豬肋骨
見到張相都覺得 juicy la!!

4. 忌廉海蝦墨魚麵