2023-05-12
今日一個人無無聊聊就入咗呢間御滿屋食午市放題,超近旺角地鐵站,一出地鐵站,唔使1分鐘就到餐廳。佢有三款價錢,每款到有唔同種類嘅嘢食,我就揀咗最平嘅$238,都有77種選擇,而家仲好方便用電話落單就得。一入門口就見到冷盤吧,蒜蓉螺肉、八爪魚、海蜇頭、中華沙律、泡菜蘿蔔應有盡有,隨便夾嚟食,旁邊都仲有炸雞薯條同薯塊,幾方便。甜品都係自助吧形式,隨便揀隨便夾。大大個飲品櫃,汽水綠茶基本飲料都有,連啤酒Apple cider都有提供,選擇頗多。刺身都有10種左右,我就每樣都試吓,三文魚油甘魚食落好新鮮,螺肉好彈牙,甜蝦赤蝦都好鮮甜👍🏻👍🏻手卷就叫咗海膽手卷同埋吞拿魚用手卷,細細個好迷你,試到佢嘅味道又唔會太飽,材料都新鮮。同時都叫咗鮑魚軍艦同埋海膽墨魚軍艦,賣相好吸引,材料都好新鮮😝熟食都有唔少選擇,天婦羅基本款都會有,海老天婦羅就啖啖肉,其他蔬菜天婦羅都好Juice,而佢天婦羅嘅粉都唔算厚。蒜蓉焗蠔,蒜蓉整到好香,但係蠔就比較細隻。相反,吉列炸蠔嘅蠔就大大隻,識落好香口同好多汁。燒鰻魚食落都好香,冇乜細骨,辣酒翡翠螺就偏辣,不過螺就好大舊肉。最驚喜就係香辣小龍蝦,小龍蝦整到好入味同好惹味,不
熟食都有唔少選擇,天婦羅基本款都會有,海老天婦羅就啖啖肉,其他蔬菜天婦羅都好Juice,而佢天婦羅嘅粉都唔算厚。蒜蓉焗蠔,蒜蓉整到好香,但係蠔就比較細隻。相反,吉列炸蠔嘅蠔就大大隻,識落好香口同好多汁。燒鰻魚食落都好香,冇乜細骨,辣酒翡翠螺就偏辣,不過螺就好大舊肉。最驚喜就係香辣小龍蝦,小龍蝦整到好入味同好惹味,不停encore😙😙
佢都有提供movenpick 同Häagen-Dazs嘅雪糕,但我真係太飽食唔落了😝😝,唯有下次再嚟過