2021-04-27 1040 瀏覽
店舖位於大角咀,位置唔算好方便,不過黎間拉麵店都真係值得一試!老闆同老闆娘都非常貼心,因爲係第一次食所以都詳盡咁講解一下落單紙,服務值得一讚👍🏻/白丸 $88/通常第一次食一間拉麵店都會叫個classic d 嘅嘢先!雖然白丸唔係人氣之選,但係個人比較鐘意清d 嘅鹽味拉麵,所以就要左黎碗🤣 湯底用左豬骨熬製,加左喜馬拉雅山、義大利同埋沖繩嘅鹽,聽落都覺得厲害😂 飲落唔會好鹹,食完唔會有好口渴嘅感覺!平時我鍾意比較有咬口嘅麵,所以揀左粗麵,食落口感似沾麵,薄切叉燒一d都唔油膩,又唔會太過老🐷/蝦丸 $98/唔知係咪隔離飯香嘅原因,我試左啖友人嘅蝦丸係覺得佢黎碗好食d 嘅😂 湯底用蝦同埋豬骨熬製,非常香口,相比一幻,黎個個味道相對冇咁濃郁,但係如果要食曬成碗嘅話黎個絕對冇咁滯!面頭有好多櫻花蝦🥰 友人叫左幼麵,我又係覺得好食d 嘅😂 雖然幼身但係依然口感彈牙,唔會好淋👍🏻食緊途中有小插曲,老闆突然遞上一份溏心蛋,第一個反應係心諗做咩咁好有小食送😂點知原來係比少左我地,我再望下餐牌張相先發現原來本身真係跟半隻蛋😂都幾攪笑😂一路食都唔發現少左隻蛋🙈 好彩老闆有比返我地咋!黎到嘅溏心蛋好食,流心

/白丸 $88/

/蝦丸 $98/
蝦丸

食緊途中有小插曲,老闆突然遞上一份溏心蛋,第一個反應係心諗做咩咁好有小食送😂點知原來係比少左我地,我再望下餐牌張相先發現原來本身真係跟半隻蛋😂都幾攪笑😂一路食都唔發現少左隻蛋🙈 好彩老闆有比返我地咋!黎到嘅溏心蛋好食,流心得黎有醬油味道!

整體黎講,係值得推介嘅拉麵店,好想再encore,但係以位置黎講佢又未必係我首選🤔下次有機會去開附近再幫襯😂
蝦丸