2021-10-05
銅鑼灣登龍街不嬲出名多嘢食,呢間居酒屋係競爭激烈嘅永光中心已經開業兩週年,有唔少熟客捧場,睇嚟口碑唔錯!😚🥗紫蘇牛油果刺身沙律 $85 三文魚配吞拿魚刺身,再加上牛油果🥑,顏色非常鮮艷,打卡一流,酸酸地好開胃,面頭嘅紫蘇絲意外地同刺身好夾,刺身份量唔少,幾抵食🤩🦪法國生蠔半打 $108生蠔鮮甜,帶少許海水味,夠冰凍新鮮,最啱配清酒🍶廚師發板壽司拼盤 (上) 🍣 $480壽司好新鮮,有金目鯛,牡丹蝦,池魚,左口魚,吞拿魚,帆立貝等,海膽飯真係好足料,整到兩個海膽手卷都有剩,咩都抵返晒!唯一挑剔之處係紫菜唔夠脆🤣🤣🍲銀鱈魚鍋 $268季節限定嘅銀鱈魚鍋好出色,店員會將煮熟咗嘅銀鱈魚同菜放入鍋入邊,咁就唔怕魚未熟,鍋內配料好多,expected 嘅冬菇,豆腐,娃娃菜,蘿蔔都有,竟然仲有粉絲!!😍😍 食到咁上下,店員幫我哋加咗飯,紫菜同蛋,將個鍋煮成粥。食落勁有驚喜,個粥吸收晒鱈魚湯嘅精華,超推介🤤 圓滿咁結束左呢一餐,好滿足❤️
🥗紫蘇牛油果刺身沙律 $85
🦪法國生蠔半打 $108
生蠔鮮甜,帶少許海水味,夠冰凍新鮮,最啱配清酒🍶
廚師發板壽司拼盤 (上) 🍣 $480
🍲銀鱈魚鍋 $268