2020-05-17 716 瀏覽
應該係全港唯一一間刺蝟黃店cafe,但就唔見餐廳有貼文宣,check返原來係之前有罷過工。餐廳係open area黎,座位唔多裝修好靚,地方都好乾淨。之前有刺蝟工作坊,不過依排因為疫情關係就暫停左,但現場都有好多刺蝟產品比你買返屋企,仲好似做緊半價添🦔🦔海鮮番茄醬燴扁燴意粉(大蝦、魷魚、蜆肉)$68意粉正常size,大蝦、魷魚、蜆肉各有2隻,咁既價錢都算叫足料。味道唔錯幾好食,但食到最尾覺得有d油。依家有抗疫優惠,可以+$1加配沙律。個沙律個汁好開胃,份量都算多,$1黎講算好抵食🤤蟹肉忌廉芝士焗飯 $58同頭先個意粉好唔同,意粉好足料但個飯就無咩料,唔知係咪咁岩唔好彩,明明睇人地個飯好似都好多料咁,但我地個飯就得少少菇唔係好見到有蟹肉,好似食緊忌廉白飯咁,好唔抵呀🙈🙈 芝士味都濃,但食得多會覺得有d濟,下次黎唔會再叫焗飯啦Dinner Set包一杯$28既飲品,我補左錢叫左cappuccino。有好可愛既刺蝟公仔,但就咁睇以為佢沖錯左,因為個面全部都係奶泡,完全見唔到有咖啡。但一聞落去聞到好香既咖啡味,飲落咖啡味都濃,可惜美中不足係無得揀脫脂奶。另一杯係熱鮮奶,但對比起咖啡覺得鮮奶無咩

海鮮番茄醬燴扁燴意粉(大蝦、魷魚、蜆肉)$68
海鮮番茄醬燴扁燴意粉(大蝦、魷魚、蜆肉)

蟹肉忌廉芝士焗飯 $58
蟹肉忌廉芝士焗飯

另一杯係熱鮮奶,但對比起咖啡覺得鮮奶無咩特別,味道都好淡,所以建議如果去食都係叫咖啡好D

餐廳全部野都係自助架,要自己去counter點餐,自己去攞餐同餐具,食完都要自己收拾返。所以記得食完唔好走左去呀,要幫手攞返食完既野去回收車道🤣🤣
Cappuccino
2020-05-14
海鮮番茄醬燴扁燴意粉(大蝦、魷魚、蜆肉)
Cappuccino