之前上網見到有人介紹呢間牛肉火鍋店, 所以今個週末專登過嚟試下。我哋怕等位,就食第一場5:00.,平啲又唔使等咁耐。地方大,我哋兩人坐場內中間嘅圓枱,雖然對面另外有兩人,但中間有板隔開了,有私人空間,位置都寛敞。黎之前已經做咗功課,知道呢度有三個餐可以揀。最平個套餐,淨係包最基本嘅牛肉羊肉雞肉,我哋都牛肉有少少要求所以就揀咗中間,我哋覺得性價比最高嘅套餐,牛肉係美國安格斯牛板腱同埋肩胛肉。湯底有九款,全部都有台灣特色。我地怕濃味,選了台灣鳳梨雞鍋。入面好足料,包了半隻雞,同不少配料。外面自助區食物種類好多,主要係丸類,菜,同麵食。目測質素幾新鮮,我哋試咗幾款丸,芋頭貢丸好味😋主力都係食牛同單點菜式,好多款都係台灣直送,包括多款魚漿,例如墨魚漿,干貝鮮魚漿,牛肉漿,全部都好味😋牛肉質素非常好,有雪花同油香,同出邊餐廳單點牛肉質素差唔多,尤其是牛肩胛,推介👍另外要讚嘅係佢哋嘅牛筋,滷得非常入味軟淋。至於飲品方面,包括唔少嘅台式飲品,如柑桔椰果,烏梅汁,冬瓜茶,仲有讚好Fb 或ig就有嘅黑糖珍奶,應該用上明治全脂奶,奶味好香,珍珠煙韌有嚼勁。仲有唔甜嘅冷泡茶,兩款茶味都好香,非常滿意。最後甜

最後甜品包了每人一客movenpick 雪糕,非常滿足。