2021-02-20 683 瀏覽
性價比高嘅街坊小店 飽到食唔到甜品🤭﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷烤豬肉撈檬 $55烤豬肉、青瓜、生菜、芽菜、芫茜、花生、酸菜越南嘢之中最愛撈檬~竟然畀我食得返上次去越南好食到食咗三次嘅撈檬個陣味!有8成相似,個碗嘅撈檬汁同牛肉再出色啲。佢地相似在於都撈咗好多生菜,食落口感索索聲,一半係菜底又會不知不覺食多咗~🤪烤豬肉好香花生醬味,上面仲痴住花生粒粒,有肉汁唔會太乾身,好似食緊串燒豬肉咁!加上大量醃咗嘅酸蘿蔔絲將成碗撈檬升呢,撈埋一齊食勁正!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▶蟹膏番茄湯檬 $55蟹膏餅、蕃茄、扎肉、豬紅、生菜、芽菜、芫茜我地兩個都麻麻地呢個,蟹膏同蕃茄陣味一開頭食怪怪的,又酸又蟹膏味,食食下好似慣咗咁接受咗現實,但都冇好喜歡。黃先生係咁diu個半嚿蕃茄唔知jm9話就咁車落嚟點食🤣 同埋蟹膏餅我一直以為凍豆腐嚟。。。定真係凍豆腐?🤣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷越式軟包 $38腩肉、扎肉、肉鬆、酸菜、青瓜、芫茜、蔥、肝醬越南嘢之中黃先生最愛法包~多料夠豐富,啲蔥茜味好出,仲有開胃酸菜同清爽青瓜,一啖咬落去勁多層次勁多口味係齊度~排隊入座個陣咁啱撞到朋友,佢係熟客仔
性價比高嘅街坊小店 飽到食唔到甜品🤭

▷烤豬肉撈檬 $55

烤豬肉、青瓜、生菜、芽菜、芫茜、花生、酸菜

加上大量醃咗嘅酸蘿蔔絲將成碗撈檬升呢,撈埋一齊食勁正!
▶蟹膏番茄湯檬 $55

蟹膏餅、蕃茄、扎肉、豬紅、生菜、芽菜、芫茜

▷越式軟包 $38

腩肉、扎肉、肉鬆、酸菜、青瓜、芫茜、蔥、肝醬

排隊入座個陣咁啱撞到朋友,佢係熟客仔嗌嘅嘢同我一樣,仲提我最尾一定要試下個班蘭綠豆糕!

但我隊完半個法包先食檬粉其實飽咗一半,食完飽到痴根,完全食唔落甜品,真係唯有下次再試🥺

第一郡
深水埗荔枝角道315號地舖