2020-10-13 954 瀏覽
今晚同爸爸放工後去埋開餐先返屋企,呢間茶餐廳2.0性價比超高。有多款唔同既野食可選擇,不論中式的、西式的,都有,好正,而且價錢仲好親民。餐廳內座位數目都不少。睇完餐牌,好正,除了有大大本既餐牌外,仲有小菜餐同晚餐精選,咁多選擇,一定要揀到款岩自己食既。最後我同爸爸一人點了一個餐。餐飲,一杯熱檸茶,一杯熱檸水。正正常常,我幾欣賞佢個杯,幾有特色。另外仲有餐湯,是日有兩款可供選擇,一款是西湯羅宋湯,而另一款是中湯節瓜湯。我們都選了羅宋湯。羅宋湯好多料,好正,仲帶點點微辣,好惹味。我點了鐵扒豬手配意粉。嘩,炸炸炸炸聲呀,但鐵板超熱,食鐵板最緊要塊板夠熱,咁樣慢慢食,d肉都唔會凍。隻豬手好大呀,真係啖啖肉,超抵食,好惹味,慢慢切下切下,又沾下洋蔥汁,好惹味。意粉混上了茄汁,味道都不錯。呢份鐵板餐份量好大,勁滿足,岩曬食肉獸。眼見在場都好多食客點鐵板餐。爸爸點了咖哩海鮮意粉。咖哩味香而不辣,好正。入面仲有青口、蜆、帶子、魚⋯⋯⋯多款不同海鮮。以咖哩汁拌埋意粉,正呀。本身我們都想點埋甜品,但實在實在太飽啦,個餐份量好豐盛,所以都吃不下了,只好留返下次黎再嘗嘗甜品。

餐廳內座位數目都不少。

最後我同爸爸一人點了一個餐。
餐飲

餐飲,一杯熱檸茶,一杯熱檸水。
正正常常,我幾欣賞佢個杯,幾有特色。
餐湯

豬手鐵板餐