2022-12-03 358 瀏覽
未加價之前($168),拉大隊嚟食過三次 個個都食過大讚。當時有牛有沙白翡翠螺。加價加到$238後,晚市完全唔使排隊,B餐多返牛同雪藏青口(但冇咗新鮮沙白同翡翠螺)見加價好似多咗小食,但結果係三分二都冇,同宣傳圖不一樣。連季節限定湯底都冇(之前有冬陰功湯底)冇左地瓜條(得薯角),炸地瓜粒又冇左唔見有洛神花茶,八點連麥香烏龍都冇埋。糖水多咗(冇咬口)芋圓mix芋頭西米露。甜品之前三樣出齊(薏米/綠豆/愛玉/仙草),現在祇有仙草及愛玉。花生酥紅豆酥及啫哩仔沒有再提供冷盤三樣出兩樣:枝豆及滷水雞翼(之前係醉雞翼)冇咗麻辣鴨腎勁大盤滷水豆腐及蛋呢個價錢我點解去喺深水埗食紅×/福××,起碼有蝦有鱔仲平過你。就係貪佢之前臺灣直送,有誠意,點知得返啲現成雪藏貨。咁不如搭出旺角食臺式hotpot放題,起碼有雪糕。Warning同事屋企人千祈唔好再嚟,落差太大

冇左地瓜條(得薯角),炸地瓜粒又冇左
唔見有洛神花茶,八點連麥香烏龍都冇埋。

糖水多咗(冇咬口)芋圓mix芋頭西米露。

花生酥紅豆酥及啫哩仔沒有再提供

冷盤三樣出兩樣:枝豆及滷水雞翼(之前係醉雞翼)冇咗麻辣鴨腎

勁大盤滷水豆腐及蛋

咁不如搭出旺角食臺式hotpot放題,起碼有雪糕。

Warning同事屋企人千祈唔好再嚟,落差太大

2022-12-03