2023-09-24
好耐冇再寫食評,但今日嘅體驗真的不似預期。朋友生日,本身預訂了四季酒店afternoon tea,但這邊只可以坐個半小時,所以嘗試找其它酒店。看見食評話這裡tea set 一位難求所以更加想來這裏試它的下午茶。嘗試早一個禮拜book 枱,又book 到。最後選了這間瑞吉酒店。講返重點,現在tea set 和vogue Crossover以為有咩新搞作. 但食物賣相一般。甜點太甜,咸點小,份量也少,total 10 件。茶也沒有味道。吃完也不知道自己吃了什麼。另外,朋友是有食物敏感,所以在Book枱前已說要改一個special 下午茶,另一個正常tea set。和另外加生曰牌。酒店兩日前打嚟確認一次booking 和當天也會再打嚟一次確認booking.到了afternoon tea set上枱時,生日牌放在我份tea set , 而不是放在我朋友嘅特別食物tea set. 他們說因為不知道誰生日,我心諗唔知道你哋點解唔問,打了兩次來confirm booking 也沒有問那一份tea set 要放生日牌,唔專業囉。總之唔會再有下次,食物一般,飲品冇味,價錢貴。
總之唔會再有下次,食物一般,飲品冇味,
價錢貴。