2022-05-23
今晚想食下啲好嘢,但係又唔想出市區咁遠,就嚟咗元朗呢一間水產餐廳食嘢啦😋試咗一個燒肉套餐,只係$488兩位,超級抵呀,有日本和牛,牛小排,豬肉,鹿兒島雞肉,沙律,同埋湯,性價比超高。唯一覺得奇怪嘅就係點解佢呢度係水產店但係套餐竟然冇海鮮食呢?好想讚下佢嘅鹿兒島雞肉,第一啖食落去仲未食到味道嘅時候(因為太熱),就已經食到佢嘅口感係好淋好淋,真係要日本嘅雞先可以做到呢個效果。香港嘅雞真係食唔到咁好味😋😋👍其他肉類就同我期望嘅差唔多,好食但係又唔係話太大驚喜。因為今日好想試吓海鮮嘅關係就另外嗌多咗一個燒蟹蓋,同埋一條時令嘅魚。師傅幫我哋起肉做刺身之後仲將魚骨攞去煲湯,可以飲多一碗魚湯,好細心呀😊最後仲試咗佢一個清酒嘅tasting,$255有三杯酒。侍應會過嚟每一種酒同你介紹一下,酒我就唔係好識飲啦,但係總括來講成個Experience都好好。佢呢度服務都好好,不停有人過嚟招呼周到。仲有餐廳好大間,坐得好舒服,但係星期日晚客人都唔係好多,可能因為位置嘅關係掛,希望多啲人認識呢間餐廳試吓佢😌