2019-10-20 1181 瀏覽
同朋友玩完健身,就唸住食返d好野增增肌,最理想就當然係雞肉啦,但係成日食烚雞肉又好悶wor ,於是就不如食下雞煲啦。朋友介紹話e間好好味,咁就試下啦!去到之後,都幾多客人,但係好彩唔洗等。舖頭裝修都算幾特別,有種老香港味道。咁坐低之後就係一個好例牌動作混醬啦,但係你會發覺都唔洗點樣點,因為都好夠味。跟我地首先就點左個雞煲先啦!我點果個係雞脾拼雞胸半份,全部都係無骨呀!咁滾左一陣之後香到爆,食得啦,雞肉好滑,無論係雞脾同雞胸都好滑,而香料十足,特別讚賞d洋蔥,炒得好香,咁我地清晒d野食啦,就到邊爐時間啦!店員就倒入瑤柱群翅雞湯,見到d湯都好足料,有雞件,群翅。滾一滾就開始邊爐啦。首先就試下碟手切極品靚牛皇,我地兩個人就點左碟細呀,牛肉d色望落去都好鮮,肉質有肥有瘦,滾左7至8秒左右就食啦,牛味好香,無根,真係極品。之後就花甲皇啦,好新鮮,size都算係大隻,再加上雞煲果d汁就真係好夾。鬼馬墨魚,一個自家製嘅油炸鬼再加墨魚滑,我都係第一次打邊爐落油炸鬼呀!感覺好新鮮,落湯煮一分鐘左右,好脆口,而且就索左d湯,推介。跟住就到什菜籃,蔬菜款式比較起其他餐廳度食真係多好多款呀!有菜心,娃娃菜,粟

跟住就到什菜籃,蔬菜款式比較起其他餐廳度食真係多好多款呀!有菜心,娃娃菜,粟米,皇帝菜等,全部都岩我地胃口。

最後就食飽飽啦,買單就7百幾蚊,人均3百幾,有雞煲,有手切牛,有海鮮咁嘅價錢真係超值。會再幫襯。
  • 雞煲