2019-09-21 560 瀏覽
事原約左個好耐冇見既朋友食飯,又唔想次次食西餐,所以就搵左呢間係太子食點心既地方,轉下口味!(同埋我覺得夜晚飲茶係開心過朝早,道理等同係夜晚食麥當勞嘅全日早餐🙈)餐牌選擇都幾多,同埋個價錢十分之親民~因為好平嘅關係,所以我哋叫咗好多嘢食😂-陳村粉蒸排骨分量好多,堆到個小山丘甘⛰佢用呢款既陳村粉米槳比例係高啲,食落相對係痴牙少少黑金流沙包☄️:佢賣相黑金色係幾打卡able既,而入面就係流沙奶黃鹹蛋😍搣開個包都係流心!最欣賞佢既地方係鹹蛋味夠香,而佢嘅鹹蛋係融合咗奶黃一齊,而唔係一舊一舊👍🏻懷舊春蛋燒賣🌕:鵪春蛋燒賣唔係度度都有得食,佢包得好滿好大粒,我個朋友一食落之後勁驚訝佢隻蝦好大隻包左係入面😂係足料嘅!春風得意腸🌾:我覺得呢個腸粉有啲似同日本沙律Crossover,最面嗰浸就係有蟹子粟米同青瓜,係有少少沙律醬嘅味添嘅~而底果層有蝦同埋炸咗嘅朱網油🎆你都可以想像到,擺咗入口之後就有好多唔同脆口嘅材料喺度咀嚼緊,個組合幾得意~蒜香蝦春卷🦐:春卷炸得夠熱夠脆,令到入面切好咗嘅蘿蔔粒同馬蹄粒,調左味嘅蝦仁,同埋只有春卷先有嘅獨特油香味都揮發出黎💓黑松露鮮蝦餃🍤:佢個黑松露味都好出,配合大大隻蝦

餐牌選擇都幾多,同埋個價錢十分之親民~

因為好平嘅關係,所以我哋叫咗好多嘢食😂
黑金流沙包

鵪鶉蛋燒賣

春風得意腸

蒜香蝦春卷

黑松露鮮蝦餃🍤:佢個黑松露味都好出,配合大大隻蝦,幾惹味同埋會想繼續食落去,我覺得三粒完全唔夠喉,叫多一籠就差唔多😂
椰香黃金糕

椰香黃金糕🥞:唔係度度地方都有得食黃金糕,有啲人甚至唔知咩係黃金糕!佢其實係用椰汁同木薯粉整成嘅,整出嚟係又香又甜又煙靱🌟係我嘅至愛🥳
整體來講點心水準唔錯,同埋個價錢真係幾平!每人$100都唔洗!佢另外喺元朗都有分店
谷亭街13號~
2019-09-17