茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2022-04-20 1802 瀏覽
呢間餐廳真係無得頂,平靚正,啲牛又高質,會想再食多幾次,服務又好!呢餐飯係同屋企人慶祝生日,疫情緣故,只能食晏晝,一人一set再加10%服務費就大概食左800幾至900左右。通常食西餐循例上都係會俾啲麵包上碟先啦,呢間係俾法包既。我哋嗌咗一個湯同一個生牛肉,個湯係好好飲咁生牛肉就見人見志啦,我自己麻麻咁生既肉,但我身邊既朋友係好鍾意食呢間餐廳既生牛肉,其實佢係唔差既,只係呢啲實在太個人喜好,我相信有好多人都會鍾意食到主菜啦,我哋冇特別top up到舊牛,因為實在太多嘢食啦,我哋最後係食唔晒啲嘢好浪費,但真係好飽舊牛我地叫左五成熟,佢隻碟係熱嘅,拎到埋嚟都仲有啲「沙沙」聲,新鮮滾熱辣,正呀!所以佢係碟上面會有五成熟變七成熟,但其實個服務員會提你。不得不講佢嘅薯蓉!我係一個唔鍾意食薯蓉既人!但佢既薯蓉係出奇地好味,我真係好驚喜一定要試呀!另外既菠菜都好好味真心要一讚呢間餐廳!最後仲有甜品,係cheesecake 黎,冇影到相剩係掛住食,因為好好味強烈建議大家要試呢間餐廳!認真好味呀!

通常食西餐循例上都係會俾啲麵包上碟先啦,呢間係俾法包既。
我哋嗌咗一個湯同一個生牛肉,個湯係好好飲

好浪費,但真係好飽

一定要試呀!另外既菠菜都好好味
真心要一讚呢間餐廳!
最後仲有甜品,係cheesecake 黎,冇影到相
剩係掛住食,因為好好味

強烈建議大家要試呢間餐廳!認真好味呀!
2022-03-23
生日