2021-11-26
肚餓了串燒烤焗專門店 𝗛𝘂𝗻𝗴𝗿𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱 🐣三訪尖沙咀嘅𝗛𝘂𝗻𝗴𝗿𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱🔥 係想食平價串燒嘅推介😋 𝗠𝗲𝗻𝘂都無乜轉,唯獨是今日想食嘅大菌🍄同鹽燒橫膈膜都售罄🥺 所以就轉左食其他𝗶𝘁𝗲𝗺 😋 今次我哋叫咗⋯⋯火辣牛丸 𝗛𝗸$𝟮𝟮 🍢🌶- 鍾意食辣嘅朋友必叫🔥❗️丸裏面都有少量辣椒,口感豐富,十分濃味🤩椒鹽白魚蛋 𝗛𝗸$𝟮𝟮 🍡🌟- 第一次叫白魚蛋,係今餐我最鍾意食嘅𝗶𝘁𝗲𝗺🤩🤩🤩🤩 超級爽口彈牙,每粒都大大粒,仲帶有魚香添❣️燒玉子 (芝士蟹籽) 𝗛𝗸$𝟯𝟴 🥚🌟- 上次叫過覺得好食再翻叫☺️帶少少甜味,有濃郁嘅芝士🧀同大量嘅蟹籽係面!正!鹽燒牛舌心 𝗛𝗸$𝟴𝟴 👅🌟- 價值不非嘅牛舌心👅一串有五粒,十分之爽口且重牛味,係好食嘅❗️羊仔柳 𝗛𝗸$𝟯𝟮 🐑- 孜然粉同羊蘇味好重,好似重手咗少少🤏🏻,唔太推介。燒雞腎 𝗛𝗸$𝟯𝟮 🌟- 另一必叫嘅𝗶𝘁𝗲𝗺🤩🤩亦都係之前食過再叫❗️每一粒雞腎都好大粒好爽口,而且燒得岩岩好😋 推介❗️辣味原隻魷魚 𝗛𝗸$𝟲𝟵 🦑🌶🌶🌟- 第一次叫原隻魷魚🦑,估唔到份量都幾多!魷魚肉質好嫩。見到𝗺𝗲𝗻𝘂上有𝟮隻辣椒,佢又真係整得幾辣🌶🌶🤣🤣 全場辣味菜式之冠🤡連我
火辣牛丸 𝗛𝗸$𝟮𝟮 🍢🌶
椒鹽白魚蛋 𝗛𝗸$𝟮𝟮 🍡🌟
燒玉子 (芝士蟹籽) 𝗛𝗸$𝟯𝟴 🥚🌟
鹽燒牛舌心 𝗛𝗸$𝟴𝟴 👅🌟
羊仔柳 𝗛𝗸$𝟯𝟮 🐑
- 孜然粉同羊蘇味好重,好似重手咗少少🤏🏻,唔太推介。
燒雞腎 𝗛𝗸$𝟯𝟮 🌟
辣味原隻魷魚 𝗛𝗸$𝟲𝟵 🦑🌶🌶🌟
- 第一次叫原隻魷魚🦑,估唔到份量都幾多!魷魚肉質好嫩。見到𝗺𝗲𝗻𝘂上有𝟮隻辣椒,佢又真係整得幾辣🌶🌶🤣🤣 全場辣味菜式之冠🤡連我都差啲要噴火☄️
鹽燒秋刀魚 𝗛𝗸$𝟯𝟴 🎣
- 燒得好夠火喉,肉質都𝗢𝗞。
雞肉串 (兩串) 𝗛𝗸$𝟯𝟵 🐥
- 呢個雞肉串好抵食🤩🤩 $𝟯𝟵有兩串!肉質幾嫩滑。
雞髀菇 𝗛𝗸$𝟮𝟮 🍄🌟
- 雖然賣相唔太討好,但其實佢好好食🤩🤩🤩🤩 好多汁,帶少少甜☺️下次會再叫。
整體黎講,𝗛𝘂𝗻𝗴𝗿𝘆 𝗕𝗶𝗿𝗱喺尖沙咀串燒性價比比較高嘅餐廳☺️ 今餐都幾滿意,兩個人食咗$500都唔使,已經超級飽🤣🤣🤣 會再幫襯😋