2021-04-04 786 瀏覽
同朋友食飯嚟到屯門呢間西式cafe,餐牌嘅名行玩味路線(叫menu時都係叫返英文無咁尷尬😂),叫左3個main同1杯飲品,食後感覺得性價比不太高🤔🔸 Crab Meat & Butter Pasta (HK$158)意份份量還好,蟹肉都唔算多,有啲磨菇伴碟。意份醬汁較creamy,食到後來會較膩😶同埋意份texture就略嫌硬身🔸 Beef Wellington (HK$328)肉方面就叫左威靈頓牛扒,呢間嘅威靈頓就係將酥皮包住舊牛扒~之前食過其他餐廳,係酥皮同牛扒間再加多層食材,增加層次感,食落就唔會咁單調啦🤫🔸 Porcini Truffle Risotto (HK$148)一嚟到仲以為佢送錯,點解同碟意粉咁似樣😂醬汁尚算濃郁,Risotto飯粒軟硬適中,不過份量就少啲🔸 Tequila Sunshine (HK$68)係以Tequlia, orange juice, grenadine製成,超大杯,味道不過不失啦😌【推介指數:5⭐滿分】環境:⭐⭐ ⭐味道:⭐⭐⭐打卡:⭐⭐ 服務:⭐⭐⭐回頭率:⭐⭐

Crab Meat & Butter Pasta

🔸 Beef Wellington (HK$328)
Beef Wellington
Beef Wellington

Porcini Truffle Risotto

🔸 Tequila Sunshine (HK$68)
Tequila Sunshine

【推介指數:5⭐滿分】