2021-06-24 2802 瀏覽
今年的4月5月6月都有幫襯過Forte,buffet 枱食物沒有改變,幾次都一樣,main course 好似有一兩樣轉過,折扣就越來越少,會員現在只有8折。坐低冇耐,店員就問咗三次想要咩主菜,明明有一個選擇係buffet dishes only $208,唔知點解咁心急。而我遲遲不叫主菜係因為佢地習慣唔會配合客人進食節奏,你叫咗主菜,佢煮好就會俾你,次次我都未食完頭盤就會放低主菜。唔似得其他酒店餐廳,會詢問你可以上主菜未,先至上。不過我見佢問咗幾次,我就唯有點咗先。一如我所料,啱啱拎咗一碟三文魚,佢就俾個主菜我,搞到我都唔知食邊碟先好。呢個慢煮牛肋肉,好入味,夠淋,有水準。但係啲主菜比起以前細碟咗好多,得半件。友人的肉眼牛扒得手板咁大。食完主菜都冇飽嘅感覺,就繼續食buffet bar嘅嘢. 食完主菜先至飲湯有啲奇怪,如果我再去,一定會堅持唔叫主菜住,唔好俾佢破壞晒我啲次序。個湯好清甜,應該冇味精。佢啲沙律選擇好多,最鍾意佢有好多好多火箭菜,火腿就比較咸,但係好貼心咁樣蜜瓜同火腿放埋一齊。芝士都有幾款選擇,而且味道都唔錯。鷹嘴豆醬就完全唔合格,咸到不得了,根本入唔到口。餐飲又係未食到

不過我見佢問咗幾次,我就唯有點咗先。

呢個慢煮牛肋肉,好入味,夠淋,有水準。
但係啲主菜比起以前細碟咗好多,得半件

友人的肉眼牛扒得手板咁大

食完主菜都冇飽嘅感覺,就繼續食buffet bar嘅嘢.

鷹嘴豆醬就完全唔合格,咸到不得了,根本入唔到口。
餐飲又係未食到一個鐘就已經不停問你飲咩,我因為唔想杯咖啡凍哂,所以都係堅持食到7788先至叫啦。

佢杯咖啡都唔錯。
甜品冇咩好揀,dinner 同weekend brunch 有雪糕,weekday lunch 冇的,所以我都冇食甜品
埋單兩個人$500 ,即係每人$250 , $500就有三個鐘頭免費泊車,$300 就只有兩個鐘。
點解我覺得佢性價比低左呢,因為明明之前食午餐只係可以得到兩個鐘泊車,而家有三個鐘,即係貴咗囉

以前折後大約$200位 ,感覺比較OK,去到$250呢個價位,又好似可以加多幾十蚊去食一個真正嘅酒店lunch buffet,起碼有啲蟹腳,凍蝦同雪糕食下。
總結:Dinner 性價比較高(有海鮮同刺身),Lunch 想坐下傾下計亦無妨(唔會有回本嘢,但頭盆質數唔錯)。